27 Αυγούστου 2007

Μαυριλα!!

...μη ρωτας τι λεγεται

η Ελλαδα καιγεται

και τα βραδυα κλαιγεται

μεσ' απ' το γυαλι...

Γιωργος Νταλαρας


Ειμαι φυσικα αναγκασμενος γυρνοντας απο τις καλυτερες διακοπες που εχω κανει ως τωρα να μην ασχοληθω με το πως περασα και να σας παρουσιασω εικονες και δροσιστικα σχολια (αλλωστε υπαρχει χρονος) αλλα να εκφρασω την οργη και την θλιψη μου.
Δεν εκπλησομαι με την ανικανοτητα και την ανοργανωσια του κρατους στο να αντιμετωπισει καταστασεις που ξερει οτι θα βρει μπροστα της αφου καθε χρονο ο "κρατικος μηχανισμος" πιανεται στον υπνο και δεν προλαβαινει να να σβησει μια πυρκαγια εγκαιρως ακομα κι αν εχει εκδηλωθει μεσα στοην πρωτευουσα της χωρας (Υμιτος). Εκπλησομαι εκνευριζομαι αγανακτω και προβληματιζομαι βλεποντας την ευκολια που υπαρχει στο μυαλο του Ελληνα και τον οδηγει στην αποφαση να καταστρεψει οσο μεγαλυτερη δασικη εκταση μπορει, περιμενοντας να επικρατουν οι καταληλες καιρικες συνθηκες και παραπλανωντας την πυροσβεστικη για να μεγιστοποιηθει η καταστροφη.
Σαν να μην φτανει ο τεραστιος αριθμος των θυματων που ακομα δεν εχει οριστικοποιηθει, η ανυπολογιστη οικολογικη καταστροφη, οικονομικη εξαθλιωση ανθρωπων του χασαν το βιος τους και η τεραστια πολυπλευρη επιβαρηνση που θα χρεωθει ο ελληνικος λαος, παρακολουθουμε τα πολητικα κομματα, τα ΜΜΕ, ακομα και την Εκκλησια της Ελλαδος να σπευδουν πατωντας επι πτωματων να επωφεληθουν απο ενα απο τα πιο πολυθρηνητα γεγονοτα των τελευταιων ετων και να γεμισουν ψεματα τον Ελληνα ο οποιος καθεται μπροστα στην τηλεοραση και κοιταει εκ του ασφαλους και παρακολουθει απροβληματιστος σις εξελιξεις.
Οι πολητικοι αρχηγοι και οι πεινασμενοι για ψηφους ηγεμονολατρεις, παιρνουν τα βουνα και "σπευδουν στο πλευρο των πολιτων" ζητωντας τους ψηφους γιατι ειναι "λιγοτερο αχρειστοι απο τους αντιπαλους τους". Οι παθωντες τοτε "ξυπνουν" και τους γιουχαρουν αφου πρωτα εχουν πληχθει ΑΜΕΣΑ απο την αμελεια, των εκλεγμενων απο αυτους κυβερνωντες, βγαζοντας στην επιφανεια την εγωιστικη νοοτροπια του Ελληνα.
Οι απεσταλμενοι ρεπορτερς απο τα καναλια απο την αλλη να προσπαθουν να φερουν στην επιφανεια οσο γινεται πιο πολυ κλαμα και οδυρμο αναπαραγοντας το 24 ωρες το 24ωρο και προσπαθωντας να μας μεταφερουν ενα αισθημα οικτου και προσπαθωντας να πουλησουν κλαμα εισπρατοντας υπερογκα ποσα επιδεικνυοντας σε λιγες μερες τα ποσοστα θεαματικοτητας των δελτιων ειδησεων τους.
Σημερα μου πεσαν τα μαλλια βλεποντας κληρικους να βγαινους στα καναλια και να δηλωνουν οτι η Εκκλησια δωριζει χρηματα (500,000 €) στους πληγεντες!!Και σαν να μην εφτανε αυτο, η διαφημιση της ευτελους στην πραγματικοτητα αυτης κινησης, η εκκλησια ανοιξε λογαριασμο στην τραπεζα για να συμβαλει ο κοσμος <<απο το υστερημα του>> τους πληγεντες απο την φωτια.

ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ!! ΚΡΙΝΕΤΕ!!

Ιδου ενα βιντεο που βρηκα στο youtube και αδειαζει τον προθυπουργο.
(Δεν συμεριζομαι τα προσωπικα σχολια του συντακτη του βιντεο)


η συνεχεια του προσφατου τραγουδιου του Γιωργου Νταλαρα ειναι:

...μη ρωτας τι λεγεται

η Ελλαδα καιγεται

και αυτοι που θα τη σωσουν

ειναι μονο οι τρελοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: